dimecres, 25 de maig del 2011

Revetlla de Sant Joan

           COCA  TIPICA                                               
En aquesta nit, per sopar, és habitual de fer reunions familiars o bé d'anar a alguna festa popular amb taules preparades a la vora d'una foguera. Llavors es menja tota mena de coques. A Catalunya i al País Valencià, la més habitual és la coca de Sant Joan de pa de pessic i fruita confitada, però també se'n fan de recapte, de llardons, pinyons i de moltes altres menes. Antigament, les coques per aquesta diada eren rodones amb un trau al mig, la qual cosa es podria relacionar amb alguna mena d'antic ritus solar. Avui en dia, la talla estàndard sol ser canònica, o sigui que fa el doble de llarg que d'ample.
Com que és dia de festa, és tradicional de prendre vi o cava.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Nit_de_Sant_Joan

    TOTS  ELS  DEL  TELECENTRE
D'ARTESA,       ESTANT  CONVIDATS 

 

5 comentaris:

  1. LLuis es un Artiste per San Joan ya ens Trobarem per cele brarlo

    ResponElimina
  2. es de agrair recordat de la tipica revetlla de S. Joan.

    ResponElimina
  3. grasies per lìnvitacio ho haurem de celebrar

    ResponElimina
  4. LLUIS,MOLT VE CUANT VEIG AQUESTA COCA JA EM
    CREIG LA SALIVA ES COM¡¡
    SI ME LA MENGES.

    ResponElimina
  5. LLuis estas de molt bon humor que no et marxi mai aquesta energia ets un manetes

    ResponElimina